Schrijven voor het web

Doel Doeltreffende teksten schrijven voor websites (Zwolle.nl).
Doelgroep
Medewerkers die teksten schrijven voor o.a. Zwolle.nl
Resultaat Je schrijft korte, bondige teksten. De informatie die je wilt overbrengen sluit aan bij de behoefte en de verwachting van de lezer en is voor iedereen toegankelijk.
Omschrijving Schrijven voor online media vraagt om een andere aanpak dan schrijven voor papier. Online-lezers hebben een ander leesgedrag. Ze ‘scannen’ een artikel, zijn snel afgeleid. ‘What’s in it for me?’
Deze training leert je hoe je daarop inspeelt. In deze training krijg je handreikingen hoe je jouw ‘content’ voor iedereen (van laaggeletterde tot blinde) toegankelijk maakt.
De training begint met grasduinen op internet. Welke sites spreken je aan, welke niet. We kijken naar het leesgedrag en de behoeften van de lezers en daar passen wij onze content op aan.
Stap voor stap leer je aan de hand van oefeningen eenvoudig hoe je een goede webtekst schrijft. We bouwen het langzaam op: van zin, naar alinea, naar artikel. Daarbij houden we constant rekening met de verwachtingen van de lezer. Natuurlijk krijg je praktische schrijftips.

Planning is mogelijk in overleg met de deelnemers, bij voorkeur op de eerste dinsdag van de maand. De training duurt een dagdeel.

Er zijn geen kosten voor deelnemers van de gemeente Zwolle.

Uitvoerder John Ruiter (Team Digitale Regie).

Aantal bijeenkomsten
1
DeelnamekostenEenheidStuksprijsTotaal Incl.
Medewerkers gemeente ZwolleKosten komen ten laste van het afdelingsbudget.Deelnemer€ 0,00€ 0,00
Overige medewerkersDeelnemer€ 110,00€ 110,00


Opleidingsdata en inschrijven

Klik op inschrijven achter de training van uw keuze om het inschrijfformulier te openen.
Naam opleidingVrijStartEindLocatieInschrijven
      
Schrijven voor het webWordt gepland bij voldoende animoInschrijven