Heldere stukken schrijven

Doel Duidelijke raads- college- en directiestukken helpen de bestuurders van Zwolle hun werk goed te doen. Voor de stad, de inwoners, en de organisatie. Met de kwaliteit van deze stukken staat of valt een goede besluitvorming.
Doelgroep
De training is bedoeld voor iedereen die heldere stukken wil schrijven. Daarnaast krijg je door de training meer plezier in schrijven en blijkt dat het leuker is dan je dacht!
Resultaat
Omschrijving Tijdens de training besteden we aandacht aan de voorbereiding op het schrijven: het aanbrengen van structuur, veel stijl en een beetje spelling en grammatica. Ook kijken we naar hoe je een beslisnota of informatienota invult: wat moet waar staan, en hoe maak je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk met maximaal effect.

Duur 1 dagdeel (middag of ochtend).

Uitvoerder Lydia Lijkendijk.
Lydia werkt parttime als communicatieadviseur bij de gemeente Zwolle. Daarnaast heeft zij sinds 1996 een eigen bedrijf: Lijkendijk Communicatie, schrijfbedrijf voor sterke verhalen.

Bij de gemeente Zwolle houdt Lydia zich vooral bezig met het schrijven van speeches. Als hoofdredacteur van Blauwdruk is zij verantwoordelijk voor het personeelsblad van de gemeente.
Speciaal voor het concernopleidingsaanbod heeft zij deze training ontwikkeld.

Als tekstschrijver doet zij binnen haar eigen bedrijf allerhande schrijfopdrachten voor klanten, vooral in ICT, zorg en onderwijs. Ook geeft zij trainingen in bloggen, creatief schrijven en helder schrijven.


Aantal bijeenkomsten
1
DeelnamekostenEenheidStuksprijsTotaal Incl.
Medewerkers gemeente ZwolleKosten komen ten laste van het afdelingsbudget.Deelnemer€ 200,00€ 200,00
Overige medewerkersDeelnemer€ 200,00€ 200,00


Opleidingsdata en inschrijven

Klik op inschrijven achter de training van uw keuze om het inschrijfformulier te openen.
Naam opleidingVrijStartEindLocatieInschrijven
      
Heldere stukken schrijvenWordt gepland bij voldoende animoInschrijven