Boeien! Helder, aantrekkelijk en met plezier schrijven

Doel Schrijven doen we allemaal de hele dag. Mails, brieven, memo’s, rapporten, verslagen, voorstellen, webteksten en misschien soms ook een blog of artikel. We moeten inwoners, partners en collega’s voorzien van heldere, duidelijke en aantrekkelijke informatie. En medewerkers in de organisatie zijn zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van content op de website.
Hoewel iedereen heeft leren schrijven op de basisschool is niet iedereen een schrijver. Schrijven is meer dan stoeien met letters op een scherm, meer dan woorden achter elkaar zetten. Je wilt de lezer boeien, zodat hij niet alleen jouw boodschap goed begrijpt, maar ook met plezier jouw schrijfsel leest.
Beter en gemakkelijker kunnen schrijven is een vaardigheid waar je baat bij hebt in je werk, maar ook daarbuiten. Je leert het niet door erover te praten. Behalve uit theorie en uitleg bestaat deze training daarom uit opdrachten.

Doelgroep
De training is bedoeld voor iedereen die beter wil of moet leren schrijven. Daarnaast krijg je door de training meer plezier in schrijven. Je ontdekt dat schrijven leuk is én dat je er best wat van bakt!
Resultaat Je leert helder, aantrekkelijk en gemakkelijker schrijven en je weet je lezers te boeien met jouw teksten.
Omschrijving De duur is 2 dagdelen, met een tussenpoos van ongeveer 2 weken. De training vindt plaats op middagen van 13.00 tot 17.00 uur.

Tijdens het eerste dagdeel besteden we aandacht aan de voorbereiding op het schrijven: het aanbrengen van structuur, veel stijl en een beetje spelling en grammatica. Je gaat naar huis met een opdracht om het geleerde toe te passen, bij voorkeur gerelateerd aan je werk.

Tijdens het tweede dagdeel kijken we nog wat beter naar (tekst)structuur, reviseren we elkaars huiswerkopdracht en besteden we tijd aan creatief schrijven, inclusief het opdoen van inspiratie.

Uitvoerder: Lydia Lijkendijk werkt parttime als communicatieadviseur bij de gemeente Zwolle. Daarnaast heeft zij sinds 1996 een eigen bedrijf: Lijkendijk Communicatie, schrijfbedrijf voor sterke verhalen.

Bij de gemeente Zwolle houdt Lydia zich vooral bezig met het schrijven van speeches. Als hoofdredacteur van Blauwdruk is zij verantwoordelijk voor het personeelsblad van de gemeente.
Speciaal voor het concernopleidingsaanbod heeft zij deze training Helder en aantrekkelijk schrijven ontwikkeld.

Als tekstschrijver doet zij binnen haar eigen bedrijf allerhande schrijfopdrachten voor klanten, vooral in ICT, zorg en onderwijs. Ook geeft zij trainingen in bloggen, creatief schrijven en interviewen.

Twee aanbevelingen:

"Twee middagen van heel hard werken en heel veel plezier. Van spelling en stijlfouten tot slimme tips om het schrijfproces gemakkelijker te maken door “in the mood” te komen. Samen oefenen en delen van resultaten, daardoor ook schrijftalent bij anderen ontdekken en heel hard lachen om de verrassend leuke verhaaltjes die iedereen schrijft. Stapsgewijs en ongemerkt leer je om de lezer centraal te zetten in wat je schrijft. Een aanrader, deze training!"
Maarten van den Bosch

"Schrijftraining
Van Lydia
ICT-baas ook aanwezig
Voorzichtig met je woorden
Sssssst"."
Sander Jousma


Aantal bijeenkomsten
2
DeelnamekostenEenheidStuksprijsTotaal Incl.
Medewerkers gemeente ZwolleKosten komen ten laste van het afdelingsbudget.Deelnemer€ 250,00€ 250,00
Overige medewerkersDeelnemer€ 250,00€ 250,00


Opleidingsdata en inschrijven

Klik op inschrijven achter de training van uw keuze om het inschrijfformulier te openen.
Naam opleidingVrijStartEindLocatieInschrijven
      
Boeien! Helder, aantrekkelijk en met plezier schrijvenWordt gepland bij voldoende animoInschrijven